Mäta area

Du som säljare har ett ansvar – gör en areamätning 

Något många helt missat då det handlar om hur bostadsmarkanden fungerar är att ha koll på måtten i den bostad man ska sälja. Faktum är att du som säljare som har ansvar över att dessa verkligen är korrekta, och du kan inte enbart luta dig mot det som står skrivet i bostadskontraktet.

Det är nämligen så att det som står i kontraktet i många fall inte stämmer och detta speciellt i äldre hus eller lägenheter. Det här kan visa sig bli en mycket dyrbar historia – inte minst i en stad som Stockholm där man på ett helt annat sätt påverkas av bostadens storlek – både som köpare och säljare.

I Stockholm betalar man ofta per kvadrameter och därför är det av yttersta vikt att måtten är korrekt angivna. Det kan nämligen i slutändan handla om väldigt stora pengar som man som säljare kan bli tvungen att betala tillbaka om måtten inte visar sig stämma överens med de siffror som står skrivna i det kontrakt man skrivit med den nya ägaren av boendet.

Det är dock väldigt lätt – och viktigt! – att korrigera och man gör detta på bästa sätt genom att kontakta oss för en areamätning av den bostad som man står inför att sälja.

Genom att anlita oss så får du direkt korrekta mått som visar hur stor din bostad verkligen är och du  kan på detta vis förhindra att den onödiga konflikt som oundvikligen uppstår när köparen upptäcker att måtten han fått angivna för sig inte stämmer. Att låta oss på Areamätning Stockholm göra en areamätning kan alltså vara en väldigt god investering och detta egentligen från båda håll – har du en mindre lägenhet än vad kontraktet anger så slipper du ju betala tillbaka en störe summa och har du tvärtom en större bostad så kan du få betydligt bättre betalt vid din försäljning.

Vi fyller således en mycket viktigt funktion genom att ge bostäder över hela Stockholm både korrekta mått samt mer rättvisande priser. En areamätning är en process som tar kort tid att genomföra då vi använder oss av godkända instrument, har kunnig, kompetent och certifierad personal och alltid ser till kundens bästa.

Låt oss genomföra din areamätning

Vi genomför areamätningar över hela Stockholm och vi ser varje uppdrag som lika viktigt – det kan handla om en större villa eller en mindre lägenhet. Huvudsaken för oss är att vi genom vårt jobb hjälper våra kunder att dels tjäna pengar och dels alltså verkligen också får fram mått som är exakta för sitt boende. Detta är ju bra även sett ur ett rent trivsel- och möbleringsperspektiv.

Har man exakta mått på sitt boende – ja, då är det ju också lättare att möblera och planera hur inredningen ska se ut. Något som – speciellt vid kök och badrum – kan visa sig vara omöjligt om kontraktets mått inte stämmer överens med verkligheten.

Att anlita oss för att genomföra en areamätning är alltså viktigt ur väldigt många perspektiv och du är därför som kund alltid välkommen att kontakta oss för en konsultation.

Hör av dig till oss för att beställa en areamätning eller få en kostnadsfri offert